Arktis-høring i Folketinget

Andreas Krog

På torsdag afholder Folketingets forsvarsudvalg en åben høring i Landstingssalen på Christiansborg. Høringens omdrejningspunkt vil være Forsvarets fremtidige opgaveløsning i Arktis. Formålet er at give Forsvarsudvalget nye input til de kommende forhandlinger om det næste forsvarsforlig.

Som baggrund for høringen er Forsvarsministeriets analyse, der blev offentliggjort tidligere i juni i år. Heri fremgår en række anbefalinger om mulige nye initiativer og videreførelse af allerede eksisterende tiltag. Anbefalingerne er resultatet af et samarbejde mellem Regeringen, repræsentanter fra Grønlands Selvstyre og Færøernes Landsstyre samt ministerier, styrelser og forskningsinstitutioner.

Forsvarsminister Peter Christensen vil starte med at introducere analysen. Herefter taler chefen for Forsvarsakademiet, Nils Wang, om den sikkerhedspolitiske ramme for analysen og stabschef Lars Hedemark fra Arktisk Projektorganisation i Forsvarsministeriet vil gennemgå analysens anbefalinger. Herefter har medlemmerne af forsvarsudvalget mulighed for at stille spørgsmål inden der er pause med sandwich og vand.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00