Ny lang landingsbane på russisk base i 2017

Omkring 700 mand er ved hjælp af 200 maskiner ved kraftigt at opgradere den russiske base Nagurskoye på Alexandra Land-øen i Franz Josef Land-øgruppen.

Inden udgangen af 2017 vil Nagurskoye’s nye 2.500 meter lange landingsbane være klar til at modtage alle slags fly – undtagen strategiske bombefly. Ifølge flere russiske medier er det planen at stationere Mig-31 og Su-34 kampfly samt IL-78 tankfly på basen i kortere eller længere tid.

franz-jRusland har allerede taget en 14.000 kvadratmeter stor bygning i brug på basen. Det er den største bygning nord for den 80. breddegrad. Mere end 150 mand kan bo i bygningen.

Franz Josef Land består af 191 små og store øer spredt over et område på næsten 400 kilometer fra vest til øst og 235 kilometer fra nord til syd. Øerne ligger omkring 260 kilometer øst for Svalbard og omkring 900 kilometer fra Nordpolen. Omtrent samme afstand som det danske forsvars Station Nord.

Nagurskoye-basen blev anlagt i løbet af 1950’erne og er blot en af en stribe af gamle forfaldne baser, som Rusland er i fuld gang med at shine op for at kunne bruge dem mere aktivt. I 2018 forventer Rusland at have genåbnet eller nyetableret i alt ni flyvestationer i Arktis.

About Af Andreas Krog 219 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*