Arktisk Nyt styrker redaktionen

Arktisk Nyt styrker nu redaktionen med journalist Martin Breum, der bliver sitets nye medredaktør.

Martin Breum hører til landets førende iagttagere af udviklingen i Arktis og i Rigsfællesskabet mellem Danmark, Grønland og Færøerne. Ved siden af sit arbejde som journalist med speciale i Arktis, løser Martin Breum opgaver som kursusleder, ordstyrer og foredragsholder.

“Vi er stolte over at have fået en af Danmarks største kapaciteter på det arktiske område med på holdet på dette tidlige tidspunkt,” siger redaktør på Arktisk Nyt, Andreas Krog.

Martin Breum blev uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1982 og har blandt andet arbejdet for månedsmagasinet PRESS, Information og DR. I mere end 10 år var han været på Deadline på DR2.

I 2011 udgav Martin Breum bogen “Når Isen forsvinder”. Den blev i september 2014 efterfulgt af hans anden bog om Arktis: “Balladen om Grønland”.

I august-september 2012 deltog Martin Breum på den danske LOMROG III-ekspedition, der sejlede med isbryder til Det Arktiske Ocean og Nordpolen. I seks uger i polarisen samlede forskere på ekspeditionen data om havbunden til støtte for det danske Rigsfællesskabs krav til FN om havbunden under Det Arktiske Ocean og selve Nordpolen.

Central aktør
Arktisk Nyt er Danmarks nye nyhedssite om Arktis, der gik i luften i november 2016. Sitet vil ud fra en dansk synsvinkel give et overblik over de væsentligste begivenheder og udviklinger på den arktiske arena.

“Danmark er en af de helt centrale aktører i Arktis. Det afspejler sig ikke just i de danske mediers dækning af Arktis. Men det vil Arktisk Nyt råde bod på. Sitet er derfor også på dansk. Der findes allerede flere gode engelsksprogede nyhedssites om Arktis. Det der mangler, er en kontinuerlig dækning på dansk. Det ønsker vi at give,” siger Andreas Krog.

Fokus vil i første omgang være på især sikkerheds-, forsvars- og udenrigspolitik. Men på sigt er det meningen at brede det ud til også at omfatte klima og miljø.

Personer med interesse for at skrive til Arktisk Nyt kan henvende sig til Andreas Krog på post@andreaskrog.dk.

1 Comment on Arktisk Nyt styrker redaktionen

  1. Sørg for at holde den gode Martin Breum i kort snor, da han har for vane at omtale landsstyret på Grønland som en regering og landsstyremedlemmerne som ministre.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*