Rusland vil bygge super-isbryder

En isbryder, der vil være i stand til at sejle gennem op til fem meter tyk is året rundt i al slags vejr. Det er hvad den russiske regering har bedt designbureauet Krylov i Skt. Petersburg komme med en konkret plan for konstruktionen af. Det bekæfter Ruslands vicepremierminister, Dmitry Rogozin, overfor flere russiske medier.

“Vi vil være i stand til at bryde isen på et hvert tidspunkt, i enhver sæson i al slags vejr under de mest ukomfortable isforhold, og give sikker eskorte ikke kun til den slags skibe, som allerede opererer i Arktis, men også til de største LNG-skibe med en dødvægt på mindst 30.000 tons,” siger Dmitry Rogozin til nyhedsbureauet TASS.

Projektet, som Krylov nu skal konkretisere, går under navnet “Leader” og er en 205 meter lang isbryder med en dødvægt på mindst 55.000 tons. Med to atomreaktorer vil skibet have en motoreffekt på 110MW og være i stand til at skabe en 50 meter bred isfri sørute mellem Europa og Asien.

Isbryderen og sandsynligvis flere søsterskibe, skal laves til brug for Rosatomflot, der opererer Ruslands civile atomdrevne isbrydere.

About Af Andreas Krog 227 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*