Kina bygger isbryder til polarforskning

Andreas Krog

Kina gik tirsdag igang med at bygge en ny isbryder, der skal fungere som forskningsskib for Polar Research Institute of China, der har hjemme i Shanghai. Det skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Det nye skib skal være klar i 2019 og blandt andet bruges til at udforske de arktiske egne. Skibet bliver bygget på et værft i Shanghai, og det er første gang Kina selv bygger en isbryder til polarforskning.

[caption id="attachment_292" align="alignright" width="300"]Xue Long i den australske havneby Fremantle i marts 2016 efter et besøg i Antarktis. Foto:  Bahnfrend / Wikimedia Commons. Xue Long i den australske havneby Fremantle i marts 2016 efter et besøg i Antarktis. Foto: Bahnfrend / Wikimedia Commons.[/caption]Polar Research Institute of China har allerede en isbryder til polarforskning. Det er skibet Xue Long (som på dansk betyder Snedrage, red.), som blev bygget i Ukraine i 1993. Det forsøgte i 2012 at nå Nordpolen, men måtte give op. Hvor tæt på Nordpolen Xue Long kom, ved kun kineserne.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00