Russerne øger overvågning af arktisk luftrum

Med såkaldte radio-radarstationer øger Rusland i øjeblikket massivt sin evne til at detektere flytrafikken i mellemhøj og meget høj højde over de arktiske egne. Det fortalte den russiske general Andrey Koban i radioprogrammet Life Zvuk.

Russerne har opstillet radarer på Franz Josef Land, Novaya Zemlya, New Siberian Island, Cape Shmidt samt andre steder i Arktis, fortæller generalen til programmet.

Dermed har Rusland fået sin evne til at overvåge flytrafikken tilbage. Noget Rusland ikke har kunne siden en gang i 1990’erne. General Koban fortæller med stolthed, at man i sommeren 2016 holdt øje med to amerikanske B-52 bombefly, der tog en tur langs med grænsen til russisk territorium.

Radarerne er sandsynligvis dem, som denne artikel beskriver i detaljer.

About Af Andreas Krog 219 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

1 Comment on Russerne øger overvågning af arktisk luftrum

  1. Ja det kan vel ikke komme uventet for en interesseret følger af verdenssituationen.Det der nok kan virke rimeligt uforståeligt er,at Danmark har overladt suverænitetshævdelsen af luftrummer over Færøerne til Norge og Storbritannien,samtidig med at vi sender kampfly til fjerne lande i Asien.Så vidt jeg ved,bidrager vi med fly til suveræniteshævdelsen over Island i samarbejde amed andre NATO-Lande.??En rimelig naturlig ting ville vel være at permanent udstationere en esk på Island for derfra at dække Grønland ,Færøerne og Island.Men tilsyneladende skal flyene så langt væk som muligt fra Rigsfællesskabet.!!!Er der noget monkeybusiness ,som vi ikke kender til????

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*