“Aner ikke hvad Trumps Arktis-politik bliver”

Foto: Terje Mortensen/Arctic Frontiers 2017

(TROMSØ) Den amerikanske diplomat David Balton er den højest rangerende repræsentant for den amerikanske regering ved Arctic Frontiers-konferencen, som løber af stablen i Tromsø i Nordnorge i disse dage. Normalt ville en diplomat i den position med knivskarp præcision kunne redegøre for sin regerings politik indenfor det felt, som konferencen handler om.

Det kan David Balton imidlertid ikke, da han tirsdag formiddag er blandt talerne ved arrangementet “The Arctic in a global context”. Det skyldes ikke at David Balton er dårligt forberedt. Men at Balton faktisk ikke aner hvad hans nye regerings Arktis-politik vil være i fremtiden.

“Jeg aner virkelig ikke hvad Trump-administrationens Arktis-politik vil blive,” fastslår David Balton, der er formand for Arctic Council frem til USA’s formandsperiode udløber senere i år og Finland tager over.

Men han tør godt komme med et kvalificeret og optimistisk bud.

“Jeg tror ikke politikken ændrer sig, for den baserer sig primært på Alaska. Derfor er USA interesseret i at Arktis er fredelig og stabil,” siger David Balton og peger på, at USA’s politik for Arktis ikke har ændret sig de sidste 30 år.

About Af Andreas Krog 219 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*