Stor selvtillid hos kommende finsk formandsskab

Foto: Terje Mortensen/Arctic Frontiers 2017

(TROMSØ) Til maj overtager Finland formandsskabet de næste to år for Arktisk Råd, hvor Finland, Danmark, Sverige, Norge, Island, USA, Canada og Rusland er medlemmer. Og det bliver et resultatskabende formandsskab, lovede den finske statsminister Juha Sipilä, da han talte ved Arctic Frontiers-konferencen i Tromsø.

“Vi vil basere vores to-årige formandsskab i Arktisk Råd på vores stærke arktiske traditioner og ekspertise. Vores motto er, at hvis det virker i Finland, så virker det overalt. Finland er succesfuld på grund af det arktiske klima. Ikke på trods af det,” sagde Juha Sipilä.

Finnerne tager over efter USA og vil sætte fokus på fire ting. Det er miljøbeskyttelse, kommunikationsforbindelser, meteorologi og uddannelse.

Økonomisk vækst og forretningsmuligheder indgår dog også i de finske formandsplaner.

“Under vores formandsskab vil vi også gå efter at øge samarbejdet mellem Arktisk Råd og the Arctic Economic Council. Det er nødvendigt for at understøtte bæredygtig vækst og forretningsmuligheder i norden – fra infrastruktur til services, fra transport til turisme,” understregede Juha Sipilä.

Desuden vil Finland i højere grad inddrage EU, der bejler til at blive observatør i Arktisk Råd. Derfor vil Finland til juni – kun en måned efter at have overtaget formandsskabet – være vært for EU’s første Arctic Stakeholder Forum i Oulo.

About Af Andreas Krog 219 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

1 Comment on Stor selvtillid hos kommende finsk formandsskab

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*