Trump’s forsvarsminister ved ikke hvad Rusland vil opnå i Arktis

Rusland er i fuld gang med at genåbne baser i Arktis, bygge nye atomdrevne isbrydere og meget andet. Hvorfor? Ja, det ved USA’s nye forsvarsminister, James Mattis, faktisk ikke.

“Jeg ved det ikke,” lød det korte svar fra den tidligere US Marine Corps general ved en godkendelseshøring i det amerikanske senat den 12. januar. Her stillede en række senatorer spørgsmål om vidt forskellige emner indenfor forsvars-, udenrigs- og sikkerhedspolitik inden de godkendte James Mattis som landets nye forsvarsminister i den nye Trump-administration.

Men han vidste godt hvad USA er nødt til at gøre som modsvar.

“Men jeg tror vi er nødt til at forstå dette og sikre os at de tiltag (som Rusland tager, red.) ikke udvikler sig til dominans i denne del af verden,” pointerede James Mattis, der har fået tilnavnet Maddog.

Han mener derfor, at USA skal have mere opmærksomhed på “opretholdelsen af suverænitet” i sine arktiske farvande samt at patruljere og udvikle SAR-operationer.

USA har kun ganske få isbrydere og investerer ikke i nye skibe sådan som både Rusland og Canada gør og som Norge netop har gjort.

About Af Andreas Krog 219 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*