Fortsat krydstogter til Nordpolen

Foto: Poseidon Expeditions

Turister med pengepungen i orden kan også de næste tre år tage på krydstogt til Nordpolen med verdens kraftigste isbryder. Det statsejede russiske firma Rosatomflot har nemlig besluttet også at lave krydstogter til Nordpolen i 2018 og 2019 med den atomdrevne isbryder “50 let pobedy”.

For to år siden meddelte Rosatomflot ellers, at man snart ville stoppe med at lave krydstogterne, i det man håbede, at isbryderen i stedet ville være travlt beskæftiget med at bane vejen for skibe langs nordøstpassagen mellem Europa og Asien. Skibstrafikken er i vækst, men har endnu ikke nået et omfang der gør, at det kan betale sig for Rosatomflot ikke længere at sejle krydstogter fra Murmansk til Nordpolen.

I de næste tre år er der planlagt fem krydstogter om året af omkring 10 dages varighed hver i perioden fra midten af juni til slutningen af august. Krydstogterne udbydes gennem private turarrangører, der typisk tager omkring 28.000 dollars – svarende til knap 200.000 kroner – per person. Og med plads til 128 gæster ombord på isbryderen, så løber det alligevel op.

Undervejs er der mulighed for at se det hele lidt fra oven i en tur i skibets medbragte helikopter og på vejen tilbage til Murmansk kan man komme i land på Franz Josef Land og besøge en nedlagt vejrstation.

About Af Andreas Krog 227 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*