Avis: Begejstringen skal tilbage i Rigsfællesskabet

Foto: Erik Christensen / Wikimedia Commons.

Jyllands-Posten leverer på lederplads i dag et glødende forsvar for Rigsfællesskabet. Avisen mener det er nødvendigt at få begejstringen for Rigsfællesskabet tilbage. Hvis Færøerne og Grønland måtte ønske at forlade fællesskabet, så bør vi naturligvis respektere det. Men det er i alles interesse at bevare Rigsfællesskabet, mener avisens lederskribent:

“Skulle vore fæller i Nordatlanten vælge at sige farvel til århundreders fælles historie og de muligheder, som rigsfællesskabet tilbyder alle tre nationer, måtte Danmark naturligvis respektere det, lukke pengekassen i og ønske dem god vind fremover. Men det er ikke i vores interesse, at det skulle ske. Rigsfællesskabet har fordele for alle parter, ikke mindst i det globale politiske verdensbillede.”

Jyllands-Posten peger på at en grønlandske løsrivelse ville være en katastrofe med de ting, der sker i Arktis netop nu:

“(…) det ville være en skam for begge parter og en geopolitisk katastrofe for både Grønland og Danmark netop nu, da det arktiske område får en kolossal betydning for rigets sikkerhed, økonomi og videnskab.”

Læs hele lederen her.

About Af Andreas Krog 227 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*