Putin tager til Arktis

Ruslands præsident besøgte Franz Josef Land første gang i 2010.

Ruslands præsident Vladimir Putin vil gøre Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen selskab ved konferencen “Arctic – Territory of Dialogue Forum“ i Arkhangelsk i Rusland i slutningen af marts. Inden Putin kommer til Arkhangelsk, så vil præsidenten slå vejen forbi Alexandra Ø, der er en del af Franz Josef Land-øgruppen nord for det russiske fastland.

Ved ø-besøget skal Putin blandt andet se resultaterne af den oprydning, som russerne haft fuld gang i gennem flere år. Den blev sat i gang med et præsidentielt dekret underskrevet af netop Vladimir Putin i 2012. På det tidspunkt var der mere end 90.000 tons skrot på Franz Josef-øerne. Ifølge russerne er Alexandra øen nu helt ryddet for metalskrot fra Sovjet-tiden.

Med på turen vil være Sergey Shoygu, der har været Ruslands forsvarsminister siden 2012 og spås chancer for at blive Putins afløser på præsidentposten.

Besøget bliver Putins andet besøg i Franz Josef Land. Første gang var i 2010, hvor Vladimir Putin benyttede lejligheden til at annoncere sit “isbjørneprogram“.

About Af Andreas Krog 227 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*