Endnu en Thule-kontrakt går til USA

US Air Force har tildelt kontrakten på fragtsejlads mellem Danmark og Thule Air Base på Grønlands nordvestkyst til et amerikansk firma. Det oplyser US Air Force i en officiel meddelelse.

Kontrakten har en værdi på op mod 60 mio. kroner og omfatter sejlads i 2018 med option på yderligere fire år. Den er blevet tildelt firmaet Schuyler Line Navigation Co. LLC fra havnebyen Annapolis i den amerikanske stat Maryland. Tre firmaer bød på kontrakten, oplyser US Air Force.

I dag er det det grønlandske rederi Royal Arctic Line, der står for de to årlige retursejladser, der finder sted mellem 1. juli og 1. september, hvor det er muligt at sejle til og fra havnen ved Thule Air Base. Noget Royal Arctic Line har stået for siden 1990’erne.

Tildelingen af skibstrafik-kontrakten til et amerikansk firma følger i kølvandet på den meget omdiskuterede tildeling af den store servicekontrakt omkring driften af store dele af Thule Air Base til et amerikansk firmas danske skuffeselskab.

About Af Andreas Krog 219 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

3 Comments on Endnu en Thule-kontrakt går til USA

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*