Ambassadører på grønlandsbesøg

Andreas Krog

17 udenlandske ambassadører i Danmark besøger i disse dage Grønland. Besøget finder sted i Nuuk og Ilulissat fra tirsdag til fredag og i løbet af besøget vil ambassadørerne blive præsenteret for de vigtigste områder for Grønlands erhvervsliv og muligheder for udvikling.

Ambassadørerne mødte en lang række vigtige grønlandske aktører da det grønlandske selvstyres minister for Selvstændighed, Udenrigsanliggender og Landbrug, Suka K. Frederiksen, tirsdag var vært for en middag på vegne af selvstyret. Hun fortalte om Grønlands nuværende position i Kongeriget, erhvervsmuligheder og vigtigheden af samarbejde med ambassadørerne.

”Det er (…) vigtigt at huske på, at I er ambassadører i Kongeriget Danmark, som jo også omfatter Færøerne og Grønland som en del af det danske rige. Af denne grund er det vigtigt at Naalakkersuisut, Grønlands Repræsentation i København, udenrigsministeriet og Jer, ambassadører, har en forståelse og viden om hvad der generelt er af vigtighed for Grønland og hvordan kompetencefordelingen vedrørende konkrete sager er, så henvendelser til Grønland fra omverdenen håndteres på en hensigtsmæssig måde og som knytter interessenter fra Grønland sammen med interessenter ude i verden. Derfor er det også vigtigt at I nu får mulighed for at mødes direkte med interessenter her i Grønland og at vi får lejlighed til at drøfte vores politiske visioner og prioriteter direkte med jer her på denne rejse,” sagde Suka K. Frederiksen blandt andet.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00