Arktis øverst på dagsorden i ny dansk udenrigsstrategi

Sammen med fire andre emner står Arktis øverst på den nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi, som regeringen vil fremlægge i næste uge. Det skriver Jyllands-Posten, der er kommet i besiddelse af et udkast til strategien.

De fire øvrige emner øverst på dagsordenen i den nye strategi er ifølge avisen migration og terrorisme, sikkerhed i nærområdet og globaliseringen samt EU’s fremtid og brexit.

Regeringen vil gøre strategien til et centralt værktøj i arbejdet med at prioritere Danmarks udenrigspolitiske indsats. Ifølge Jyllands-Posten, så indeholder den også en række initiativer. Avisen nævner en række. Ingen med tilknytning til Arktis.

Hans-Henrik Holm, der er professor i international politik ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er dog ikke videre imponeret. Han betegner det som en “smørrebrødsseddel over temaer, som alle europæiske udenrigsministerier sætter højt i øjeblikket.”

About Af Andreas Krog 227 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

2 Comments on Arktis øverst på dagsorden i ny dansk udenrigsstrategi

  1. Ja overskriften er jo bombastisk.Men det tyder alligevel på aktion”Fuld gas og bremsen i”Men jeg vil gerne overbevises om det modsatte!!!!

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*