Rusland vil mødes med FN’s nybesatte havretskommission

Rusland vil i næste måned sandsynligvis aflægge et visit hos FN’s havretskommission. Den sidder i disse år og gransker det materiale som Rusland og Danmark har sendt ind i forbindelse med, at begge lande gør krav på et enormt areal i Arktis inklusiv Nordpolen.

Og selvom Rusland forlængst har afleveret sit materiale, så vil russerne alligevel tage til New York for at hilse på. Det fortalte den russiske minister for naturressourcer, Sergey Donskoy, til nhyhedsbureauet Tass under St. Petersborg’s internationale økonomiske forum i starten af juni.

Kommissionen har nemlig fået nye medlemmer. Og dem vil russerne gerne hilse på.

“Vi har allerede fremsat kravet. Vi planlægger at mødes med den nye FN-kommission, fordi den er blevet omfordelt. Vi planlægger at mødes og diskutere vores krav, men vi vil ikke præsentere nye krav. Mødet er planlagt til afholdelse i midten af juli i New York,” sagde ministeren til Tass.

Rusland gør krav på 1,2 mio. kvadratkilometer, hvor en meget stor del overlapper med Danmarks krav på et areal på 895.000 kvadratkilometer.

About Af Andreas Krog 205 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*