Canada: Vi indleverer sokkel-krav i 2018

Canada vil formentlig være klar til at indlevere sine krav på territorium i Arktis til FN’s havretskommission i 2018. Det sagde Canadas ambassadør til Danmark, Emi Furuya, da hun i midten af juni deltog i en debat om Arktis på Folkemødet på Bornholm.

”Canada lavede de sidste undersøgelser med forskere i det arktiske hav i 2016. Nu er der enormt komplicerede videnskabelige undersøgelser af stenene og alt hvad de fandt for at se… for at kunne lave deres krav. Den er nu ved at blive udviklet og analyseret, og vi kigger på at indgive vores krav i 2018,” sagde Emi Furuya.

Canadas krav kommer med stor sandsynlighed til at omfatte Nordpolen og et stort område “på den anden side” af Nordpolen i forhold til Canada. Dermed bliver Canada det tredje land til at gøre krav på dette stærkt symbolladede punkt på kloden. Både Rusland og Danmark har nemlig tidligere indleveret krav, der indbefattede Nordpolen. Rusland gør krav på 1,2 mio. kvadratkilometer, mens Danmark gør krav på et areal på 895.000 kvadratkilometer.

About Af Andreas Krog 205 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*