Regeringen giver 40 mio. kroner til tsunami-hjælp

Den 17. juni blev Grønland hårdt ramt af er fjeldskred, der forårsagede en tsunami. Det kostede menneskeliv og fjernede boliger, erhvervsgrundlag og tilhørssted for de fleste borgere i de to bygder Nuugaatsiaq og Illorsuit. Nu har den danske regering besluttet at bevilge i alt 40 mio. kroner til at hjælpe.

“Grønland står over for store udgifter til bl.a. genhusning. Regeringen har derfor besluttet at støtte selvstyret med 30 mio. kr. til nye boliger og til at hjælpe de ramte med at skabe en ny tilværelse.Samtidig skal risikoen for alvorlige fjeldskred undersøges nærmere. Vi vil derfor afsætte 10 mio. kr. til det,” skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen mandag aften på sin Facebook-side.

Statsministeren skriver endvidere:

“Vi står sammen i rigsfællesskabet. Derfor har jeg også fulgt indsatsen efter naturkatastrofen tæt. Jeg håber, at statens bidrag kan hjælpe de berørte borgere i Grønland med at få genskabt trygge rammer og komme videre i deres liv efter den tragiske katastrofe.”

About Af Andreas Krog 219 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

1 Comment on Regeringen giver 40 mio. kroner til tsunami-hjælp

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*