“En udfordring at holde USA engageret i Arktis”

De øvrige arktiske lande har siden Trump blevet amerikansk præsident i januar haft en stor udfordring med at fastholde USA’s interesse for Arktis. Det vurderer ambassadør og souschef ved den danske ambassade i Washington, Lars Bo Møller.

“Der ligger en udfordring i at holde USA engageret i Arktis,” sagde Lars Bo Møller, da han sammen med Danmarks ambassadører i Canada og Finland samt den særlige arktiske ambassadør var indbudt til at tale om Arktis set fra de forskellige arktiske landes perspektiv ved et arrangement onsdag hos Center for militære studier på Københavns Universitet.

Udfordring bliver ikke mindre lige foreløbig, fastslog Lars Bo Møller.

“Vi ved ikke hvor den nye administration ligger. De folk vi skal snakke med, er der ikke,” pointerede Lars Bo Møller.

Han forklarede desuden, at Arktis fylder uhyre lidt i amerikanernes mindset, da det kun er Alaska, der ligger i Arktis. Og den er med sine godt 700.000 indbyggere en meget lille stat – selvom den arealmæssigt er kæmpestor.

About Af Andreas Krog 219 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*