Olieefterforskning i Barentshavet skuffer

Den første prøveboring efter olie i den norske del af det sydøstlige Barentshav er endt som en skuffelse for det norske olieselskab Statoil. Korpfjell-brønden omkring 415 km. nord for det norske fastland viste sig ikke at indeholde nok olie og gas til at det kan betale sig at udvinde det.

Korpfjell er dog af sådan en størrelse og interessen for brønden har været så stor, at Statoil var nødt til at undersøge den nærmere.

Det har man nu gjort og besluttet at rykke videre til andre felter i det sydøstlige Barentshav. Et havområde, som Norge og Rusland for år tilbage blev enige om at dele. Korpfjell-brønden ligger kun 35 km. fra søgrænsen til Rusland.

“Resultaterne er naturligvis skuffende, men det er for tidligt at drage nogen konklusioner om, hvordan dette vil påvirke efterforskningsaktiviteterne i Barentshavets sydøstlige område,” siger Jez Averty, Statoils udforskningschef i Norge og Storbritannien.

“Det er vigtigt at huske at du sjældent lykkes ved det første forsøg i et grænseområde. 33 brønde blev boret, før den første kommercielle opdagelse blev lavet i den norske del af Nordsøen. Selvom vi har lært meget siden 1969, forventer vi ikke at den første efterforskningsbrønd giver alle svarene. Vi har brug for yderligere udforskning for at finde ud af, hvad dette indebærer for det samlede ressourcepotentiale i Barentshavet sydøstlige område, “påpeger Jez Averty.

About Af Andreas Krog 219 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*