USA vurderer omfanget af olie under naturreservater i Alaska

North Slope-regionen med National Petroleum Reserve-Alaska markeret med gult og Arctic National Wildlife Refuge markeret med grønt. De røde linjer mellem de to er rørledninger til Prudhoe Bay Oil Field. Illustration: US Geological Survey.

Den amerikanske regering vil have undersøgt hvor meget olie der kunne tænke sig at være under USA’s største “naturreservat”, Arctic National Wildlife Refuge, der ligger i Alaskas nordøstlige hjørne på grænsen til Canada. Det skriver Alaska Dispatch News.

Geologer fra U.S. Geological Survey har det seneste år indhentet jordprøver og sten fra selskaber. Og nu er geologerne også begyndt selv at bevæge sig rundt i det enorme område for at samle prøver ind. Arctic National Wildlife Refuge har et areal på mere end 78.000 kvadratkilometer, hvilket svarer til mere end 1,5 gange Danmarks areal.

USGS’ vurdering af olieforekomsterne i Arctic National Wildlife Refuge er ikke blevet opdateret siden 1998. Dengang vurdere man udvindingspotentialet til at være 7,7 mia. tønder olie.

Den amerikanske regerings secretary for the interior, Zinke, har også bedt om en update på olie- og gaspotentialet i reservatets “kusine”, det 36.000 kvadratkilometer store National Petroleum Reserve-Alaska i Alaskas North Slope-område. Det blev senest vurderet i 2010 til at have et potentiale på 900 mio. tønder olie.

I området mellem Arctic National Wildlife Refuge og National Petroleum Reserve-Alaska ligger blandt andet Prudhoe Bay Oil Field, der er Nordamerikas største oliefelt, der oprindeligt blev vurderet til at have et potentiale på 25 mia. tønder olie. Det er mere end dobbelt så meget som det næststørste.

North Slope er den nordligste region i Alaska. Den ligger nord for Brooks-range bjergkæden ud til de to arktiske farvande Chukchi Havet og Beaufort Havet. I midten af North Slope ligger USA’s nordligste punkt, Point Barrow, med Chukchi Havet mod vest og Beaufort Havet mod øst.

About Af Andreas Krog 219 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*