Canada vil bruge 900 mio. kr. på beskyttelse af arktiske farvande og kyster

Den canadiske regering har besluttet over fem år at bruge 175 mio. canadiske dollars – svarende til knap 900 mio. danske kroner – på at forbedre beskyttelsen af farvande og kyster i den canadiske del af Arktis.

Knap 490 mio. kroner vil blive investeret i sikkerhedsudstyr, infrastruktur og træning af befolkningen i Arktis med henblik på at skabe mere sikre og effektive forhold omkring leveringen af forsyninger til de fjerntliggende små samfund i det allernordlige Canada.

Omkring 153 mio. kroner vil blive brugt på at etablere et overvågningscenter kaldet “Arctic National Aerial Surveillance Program Complex” i Iqaluit. Det skal give mulighed for at øge overvågningen af det voksende antal skibe i de canadiske farvande i Arktis og forbedre indsatsen mod at undgå olieforurening.

87 mio. kroner skal bruges på at etablere et kontor for håndtering af hændelser i Arktis under Transport Canada. 68 mio. kroner skal gå til at udvide Transport Canada’s såkaldte “Community Participation Funding Program”, som giver tilskud til at oprindelige folk, non-profit organisationer og lokale samfund kan modtage tilskud til projekter, der kan øge vidensniveauet omkring søtransport i Canada.

Desuden har regeringen annonceret en udvidelse af den canadiske kystvagts flåde i Arktis. Kystvagten er således gået i gang med at identificere lokationer til otte nye såkaldte “community response”-både.

About Af Andreas Krog 219 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*