Russisk skib finder ny ø i Arktis

Senezh i Severomorsk i 2015. Foto: Andrey Luzik / Wikimedia Commons.

Det russiske havundersøgelsesskib Senezh har fundet en ny ø i Barentshavet. Øen lå “gemt” under en gletcher, som nu er gået i opløsning.

Øen ligger nær Chayev-gletcheren, der er en del af iskappen på i den nordlige ende af øen Severny, som udgør den ene af de to øer i øgruppen Novaya Zemlya nord for det russiske fastland. Novaya Zemlya udgør skillelinjen mellem Barentshavet mod vest og Karahavet mod øst.

Senezh forlader sin base i den russiske nordflådes tilhørshavn i Murmansk i slutningen af august for at sejle op gennem Barentshavet til området nord for Severny. Herefter sejlede mod New Siberian Island i Laptev-havet, som ligger æst for Karahavet. Herfra gik turen tilbage mod Novaya Zemlya-øgruppen. Undervejs lavede skibet undersøgelser i Karahavet og Laptev-havet.

About Af Andreas Krog 227 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*