Første USA-tilladelse til arktiske olieboringer i mere end to år

Spy Island er en menneskeskabt ø i Beaufort Havet fem kilometer fra Alaskas kyst. Foto: Joseph Failing.

For første gang i mere end to år har de amerikanske myndigheder givet et selskab tilladelse til at bore efter olie på den ydre kontinentalsokkel i de arktiske farvande nord for Alaska. Det er det italienske olieselskab Eni, der har fået lov til at bore fra selskabets kunstige ø Spy Island i Beaufort Havet.

Tilladelsen er et led i USA’s arbejde med at blive mindre afhængig af energi fra udlandet. De amerikanske myndigheder forsikrer, at det arbejde foregår på en ansvarlig måde.

“Ansvarlig ressourceudvikling i Arktis er et afgørende element for at opnå amerikansk energi dominans,” siger direktør Scott Angelle fra The Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE).

“BSEE er forpligtet til at arbejde sammen med Alaskas indfødte og industripartnere ved at tage velovervejet og afbalanceret tilgang til olie- og gasefterforskning, udvikling og produktion i Arktis,” understreger Scott Angelle.

Eni har først fået tilladelsen efter at BSEE Alaska Region har foretaget en grundig gennnemgang af Eni’s projekt for at sikre, at anmodningen opfyldte passende tekniske, sikkerhedsmæssige og miljømæssige standarder.

Eni starter arbejdet med den nye brønd allerede i december og forventer, at det vil skabe 100-110 job under boringen af ​​brønden. Når/hvis brønden bliver sat i produktion, så kan det føre til oprettelse af 100-150 arbejdspladser i regionen og produktion af 20.000 tønder olie om dagen.

Spy Island ligger ca. fem kilometer ude i Beaufort Havet ud for Oliktok Point på Alaskas nordkyst. Eni har i forvejen produktionsfaciliteter på Spy Island og ved Oliktok Point. Det omfatter 18 produktionsbrønde og 14 andre brønde.

About Af Andreas Krog 219 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*