Penge til USA-oprydning ikke bevilget endnu

Folketinget. Fotograf: Anders Hviid

Grønlands selvstyreformand Kim Kielsen og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen underskrev torsdag en aftale om den konkrete organisering af oprydningen på en række amerikanske baser på Grønland. Et arbejde, som Danmark i henhold til aftalen skal bruge 180 mio. kroner på over de næste seks år.

Reelt gør selvstyreformanden og miljø- og fødevareministeren dog regning uden vært.

Sagen er nemlig den, at pengene skal komme fra et budget, som ikke er på plads og som hverken Kim Kielsen eller Esben Lunde Larsen har indflydelse på.

De 180 mio. kroner skal nemlig komme fra budgettet bag det forsvarsforlig for 2018-2023, som forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er ved at strikke sammen med regeringspartierne, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og de radikale.

Regeringen lagde i sit udspil til nyt forsvarsforlig, som blev præsenteret i oktober, op til, at der skulle afsættes de 180 mio. kroner. Men så længe de øvrige partier ikke har tilsluttet sig ideen og skrevet under på et forlig, der bevilger pengene, så er de der reelt ikke.

Forliget skulle have været indgået før jul, men blev udskudt på grund af regeringens vanskeligheder ved at lande andre forlig med Dansk Folkeparti om skat og udlændinge. Nu forventes det at være lige på trapperne.

About Af Andreas Krog 227 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*