Kina bakker op om Arktisk Råd

Gennem Arktisk Råds mere end 21 år lange liv har adskillige ikke-arktiske lande haft mere eller mindre svært ved at acceptere, at rådet har manifesteret sig som det ledende tværnationale organ for reguleringen af Arktis. Det er nemlig kun de otte nationer med land eller vand nord for polarcirklen, der har sæde i rådet. Alle andre er henvist til at være observatører. Og kun hvis de otte lande vil have dem ind som observatører. Det har de otte lande egenhændigt bestemt.

Og det ser Kina nu ud til formelt at have accepteret. Det er i hvert fald hvad landet giver udtryk for i sin netop offentliggjorte arktis-strategi.

“China, as an accredited observer to the Arctic Council, highly values the Council’s positive role in Arctic affairs, and recognizes it as the main intergovernmental forum on issues regarding the environment and sustainable development of the Arctic. China stands by the commitments it made when applying to become an observer to the Council. It fully supports the work of the Council, and dispatches experts to participate in the work of the Council including its Working Groups and Task Forces,” fremgår det af strategien.

Landet agter at respektere de aftaler, som de otte medlemmer af Arktisk Råd har udarbejdet:

“China respects the Agreement on Cooperation on Aeronautical and Maritime Search and Rescue in the Arctic, the Agreement on Cooperation on Marine Oil Pollution Preparedness and Response in the Arctic, and the Agreement on Enhancing International Arctic Scientific Cooperation, all adopted by the Arctic Council.”

Det er dog ikke ensbetydende med, at Kina kun læner sig tilbage i observatørstolen i Arktisk Råd, hvor Danmark som bekendt er et af de otte lande. Landet arbejder også på den bilaterale front overfor alle otte arktiske nationer.

“China proposes to form cooperative partnerships between Arctic and non-Arctic States, and has carried out bilateral consultations on Arctic affairs with all Arctic States.”

Så Kina accepterer at de otte bestemmer de overordnede rammer, men forsøger så at påvirke hvert enkelt af de otte lande. Bedste eksempler på det er Kinas store støtte til Island under Islands økonomiske krise og forskningssamarbejdet med de nordiske lande samt Kinas stadig mere direkte bejlen til det grønlandske selvstyre. Her vil nogen nok mene, at landet diskret og under radaren forsøger at få gavn af Grønlands stigende behov for at distancere sig fra Danmark og få sin egen udenrigspolitiske profil under hensyntagen til de begrænsninger, som den nuværende selvstyreaftale opstiller.

About Af Andreas Krog 219 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*