Arktisk Nyt overtages af Altinget

Foto: Andreas Krog.

Nærværende nyhedssite får et nyt stærkt fundament at leve videre på og kommer til at indgå i en stor familie af nichemedier. Danmarks største politiske medie Altinget styrker nemlig sin dækning af forsvars- og sikkerhedspolitik med to nye portaler, Altinget: Forsvar og Altinget: Arktis. Det sker ved at overtage Arktisk Nyt og og vores søstermedie nytkampfly.dk.

Begge medier er grundlagt af journalist Andreas Krog, som fortsætter med at drive de to nye portaler i Altingets regi.

“Vi har længe gerne villet styrke vores dækning af forsvars- og sikkerhedspolitik, hvor der sker enorme omvæltninger i disse år. Og der er få journalister, der kender det område bedre end Andreas Krog. Han er samtidig en iværksættertype, der forstår nichemediets natur, så han passer perfekt til os”, siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.

“Jeg ser frem til at videreudvikle portalerne sammen med en medievirksomhed, som brænder lige så meget for nichemedier, som jeg selv gør. Sammen kan vi løfte portalerne til nye højder”, siger Andreas Krog.

Andreas Krog begyndte at skrive om kampflyindkøbet i 2007 og åbnede nicheportalen nytkampfly.dk i 2010. Han har leveret en seriøs og analytisk dækning af den lange proces om indkøb af nye kampfly til det danske flyvevåben. Den nye portal, Altinget: Forsvar, vil fortsat beskæftige sig med indkøb af materiel, men også levere en bredere dækning af de politiske debatter i forhold til Forsvaret og dansk sikkerhedspolitik. 

Portalen Arktisk Nyt åbnede i 2016 og beskæftiger sig især med de udenrigs- og sikkerhedspolitiske aspekter af debatten om Arktisk. Portalen Altinget: Arktis vil også beskæftige sig med klima, miljø og den indenrigspolitiske diskussion om Danmarks rolle i Arktisk. 

Portalerne vil desuden blive koblet sammen med netværksgrupper om forsvar og Arktis.

Andreas Krog vil fortsat i en overgangsperiode være medejer af de to portaler. De to nye portaler ventes at gå i luften i løbet af foråret. I forbindelse med overtagelsen bliver portalerne gradvist til betalingsprodukter i tråd med Altingets øvrige portaler.

Altinget er Danmarks største politiske medie med mere end 30 journalistiske medarbejdere fordelt på 21 nicheportaler. Desuden udgiver Altinget to daglige gratis nyhedsbreve, et månedligt magasin og flere podcast. Altinget driver også 35 politiske netværksgrupper.

1 Comment on Arktisk Nyt overtages af Altinget

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*