Ekspert: Brug for fælles fodslag overfor Kina

Andreas Krog

Danmark og Grønland bør skubbe interne uenigheder i baggrunden og stå sammen om at imødegå og håndtere Kinas interesse for Arktis og Grønland. Det konkluderer adjunkt Camilla T. N. Sørensen fra Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet i et nyt policy brief, der tager udgangspunkt i den arktis-strategi, som den kinesiske regering præsenterede fornylig.

”Lanceringen af Kinas Arktisstrategi giver et godt udgangspunkt for intensiveret dialog mellem Danmark og Grønland om en langt mere proaktiv håndtering af Kinas stigende rolle og tilstedeværelse i Arktis og specifikt om, hvordan de kinesiske projekter og investeringer, som vil komme til Arktis i årene frem, kan blive til gavn for Grønland og for Rigsfællesskabet. Det er også en forudsætning for at opretholde Rigsfællesskabets troværdighed i bred forstand, at Danmark og Grønland i højere grad kan finde stærkere fælles fodslag i tilgangen til Kina i Arktis,” skriver Camilla T. N. Sørensen i policy brief’et.

Hun peger på forskellige forskningsområder, som oplagte muligheder for Grønland og Danmark til sammen at arbejde sammen med Kina.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00