Endnu flere drab, voldssager og seksualforbrydelser på Grønland

Antallet af drabssager, voldssager og seksualforbrydelser på Grønland var i 2017 på sit højeste niveau i fem år. Det viser en årsopgørelse fra Grønlands Politi.

Således blev der begået seks drab og 16 drabsforsøg på Grønland i 2017 ligesom politiet modtog 894 anmeldelser om drab oh vold samt 386 anmeldelser om seksualforbrydelser. I alt blev det til 1.280 sager om personfarlig kriminalitet. Det er en stigning på 7,8 procent i forhold til 2016 og en stigning på 32,8 procent i forhold til “mønsteråret” 2015.

Krim statistik

“Den personfarlige kriminalitet (vold, drab og sædelighedskriminalitet) opleves fortsat af politiet som den allerstørste kriminalitetsudfordring i Grønland. Der blev i 2017 anmeldt 854 tilfælde af vold. Det er en stigning på mere end 9 procent i forhold til sidste år – og det højeste antal anmeldelser i den periode, siden begyndelsen af 1980’erne, hvor Grønlands Politi har udgivet sin statistik,” påpeger Grønlands politimester Bjørn Tegner Bay og fortsætter:

“Antallet af anmeldte voldtægter har ikke ændret sig meget gennem en årrække. Anmeldelsestallet er således fortsat uhyggeligt højt. Det samme gør sig gældende for seksuelle overgreb på børn.”

Således modtog politiet på Grønland i 2017 132 anmeldelser om voldtægt og 69 anmeldelser om det politiet i sin statistik kalder “kønsligt forhold til barn under 15 år”. Det er henholdsvis 19 og 10 anmeldelser færre end sidste år. Men for anmeldelserne om “kønsligt forhold til barn under 15 år” er det mere end dobbelt så mange som i 2015.

Krim statistik2

Når det samlede antal anmeldte seksualforbrydelser er steget, så skyldes det blandt andet en stor stigning i antallet af anmeldelser om blufærdighedskrænkelser.

Der anmeldes i Grønland næsten fire gange flere voldsforbrydelser pr. indbygger i forhold til Danmark og næsten 10 gange flere seksualforbrydelser pr. indbygger. Således er der på Grønland syv anmeldelser om seksualforbrydelser per 1.000 indbyggere sammenlignet med henholdsvis 0,8 og 0,4 anmeldelser per 1.000 indbyggere i Danmark og på Færøerne.

About Af Andreas Krog 227 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

2 Comments on Endnu flere drab, voldssager og seksualforbrydelser på Grønland

  1. Den største udfordring for landstinget ses her og det er en trist udvikling. Hvordan man kan diskutere selvstændighed og løsrivelse frem for at tage fat på de presserende problemer er svært at fatte.

  2. Danmark og medierne lukker øjnene og skubber deres ansvar fra sig, tænk hvis de ting var foregået i Aalborg kommune, så skulle i bare se en mediestorm… det er virkelig trist, at bare fordi man er dansk statsborger og bor på Grønland, så må der herske helt andre menneskelige vilkår, normalt vil man kalde den slags forskelsbehandling, og så endda af egne statsborger, det er pinligt Danmark!!!!

    Ps. Vil staten virkelig vente indtil der kommer international fokus på de tilstande i den nordlige ende af riget?

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*