Putin: Ruslands arktiske flåde vil altid være stærkest

Vladimir holdt torsdag sin årlige tale til den russiske nation. Foto: Kreml.

Rusland er i dag det land i verden, der har den stærkeste og den største arktiske flåde. Og sådan vil det blive ved med at være, fastslog Ruslands præsident Vladimir Putin, da han torsdag holdt sin årlige tale til nationen.

“Vores arktiske flåde var, er og vil være den mest kraftfulde i verden,” fastslog Vladimir Putin i sin mere end to timer lange tale.

Rusland har i dag fire atomdrevne isbrydere – inklusiv Verdens største og kraftigste isbryder, 50 Let Pobedy. Yderligere tre isbrydere er ved at blive bygget. Det projekt kaldes Projekt 22220. Desuden er ingeniører ved designbureauet Krylov i Skt. Petersborg ved at lægge sidste hånd på det tekniske design af den nye super-isbryder Leader, der skal være i stand til at sejle gennem op til fem meter tyk is året rundt i al slags vejr. Leader bliver 205 meter lang med en dødvægt på mindst 55.000 tons. Med to atomreaktorer vil skibet have en motoreffekt på 110MW og være i stand til at skabe en 50 meter bred isfri sørute mellem Europa og Asien.

Verdens største isbryder 50 Let pobedy.
Verdens største isbryder 50 Let pobedy.
Tre isbrydere skal dog pensioneres i de kommende år, så Ruslands ministerium for industri og handel foreslår, at der bygges yderligere to Projekt 22220-isbrydere samt yderligere to Leader-isbrydere, så Ruslands flåde af civile isbrydere i 2035 består af otte enheder.

Og der bliver brug for isbryderne. Vladimir Putin vurderede nemlig i sin tale, at skibstrafikken gennem Nordøstpassagen langs Rusland vil være tidoblet om bare syv år. Sejlruten bliver nøglen til udviklingen af den russiske del af Arktis, fastslog Putin.

Rusland vil derfor fortsætte med at styrke sin arktiske infrastruktur – også den militære infrastruktur – slog Putin fast.

About Af Andreas Krog 227 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

1 Comment on Putin: Ruslands arktiske flåde vil altid være stærkest

  1. Ja Rusland opruster i Arktis, og vi vender bare den anden kind til, alt i mens vi i princippet slet ikke har noget forsvar i selv samme område, hvori endda det meste at den danske areal ligger….

    Er jeg forøvrigt den eneste der er utryg ved Ruslands radioaktive flåde af isbrydere der sejler rundt, hvad vil der mon ske, hvis en af disse forliste og reaktoren sprang læk i Arktis, bare en lille (uhyggelig tanke!?

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*