Russisk kystvagtskib sejler 10.000 km. på første store patruljetur

Foto: Vesti

Den russiske kystvagt’s nye patruljeskib Polyarnaya Zvezda har været ude på sin første store patruljetur. Den varede en måned, hvor skibet tilbagelagde 5.300 sømil svarende til mere end 9.800 km. inden det returnerede til sin base i Murmansk.

Undervejs stoppede skibet blandt andet to fiskeskibe, som man mistænkte for ulovligt fiskeri i Karahavet. De blev ekskorteret ind til havnen i Dikson.

Polyarnaya Zvezda blev leveret i januar i år og er det første af en serie på i alt tre nye arktiske patruljeskibe til sikkerhedstjenesten FSB, som har både kystvagten og grænsepolitiet under sig.

FSB skib3Skibene er 93 meter lange, 15 meter brede og har en tonnage på 3.200 tons. De kan sejle op til 20 knob og være på havet i op til 60 dage af gangen. De kan sejle gennem 80 centimeter tyk is og er udstyret med en tung maskinkanon samt en artillerienhed. Skibene har desuden et helidæk og en hangar til en helikopter.

Rusland har besluttet at anskaffe i alt 20 nye patruljeskibe til kystvagtens arktiske opgaveløsning. I juni sidste år fik FSB formelt det fulde ansvar for at håndhæve lov og orden i de arktiske farvande og i Nordøstpassagen. Tidligere havde håndhævelsen af russisk lov i området ligget i hænderne på blandt andre fiskerikontrollen, forskellige domstole, transportmyndighederne og sågar landets katastrofeministerium.

Den russiske flåde er desuden i gang med at få bygget to helt nydesignede 114 meter lange arktiske patruljeskibe, der efter sigende skal kombinere egenskaberne fra en slæbebåd, en isbryder og et patruljeskib. Kølen er blevet lagt på det første skib og skibene skal leveres i 2021. De vil blive i stand til at sejle i 1,5 meter tyk is. Ifølge koncepttegninger, så vil skibene få et helidæk, en omkring 100mm kanon samt missilaffyring. Selvomn russerne betegner skibene som patruljeskibe, så vil de med den skitserede armering være bedre udrustet end mange korvetter.

About Af Andreas Krog 227 Articles
Ansv. redaktør på Arktisk Nyt. post@andreaskrog.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*